Kamu Sağlık Sen, Hastane Yöneticileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan hemşirelerin görevleri dışında sekreterlik yapmaya zorlandığı, itiraz edenlerin tehdit edildiği ve görev yerlerinin değiştirildiği iddialarıyla ilgili olarak hastane yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Kendisine mobbing uygulandığını belirten hemşire Seda Sancar, “Kan alma biriminde, özel muayene adı altında hemşirelere sekreterlik görevi dayatılmaktadır. Bize mobbing uygulanmıştır” dedi.

Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan hemşirelere görevleri dışında sekreterlik de yaptırılmak istendiği, itiraz eden hemşirelere baskı uygulandığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Karataş, şunları söyledi:

“FIRAT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE HEMŞİRELERE BASKI İLE SEKRETERLİK YAPTIRILMAK İSTENİYOR”

“Fırat Üniversitesi Hastanesi kan alma biriminde çalışan hemşirelere tehdit ve dayatma ile sekreterlik yaptırılmaya çalışılmış ve bunu bir kısım hemşirenin zorla kabul etmek zorunda kaldığını ve bir kısım hemşirenin de yapmak istememesi sonucu Başhekim Yardımcısı Murat Gönen tarafından çağrılıp, yer değiştirilme ile tehdit edilmiş, ayrıca özel muayene kan alma birimine giderek zorla ve küfürlü sözlerle yaptırmaya çalışmıştır. Bu da yetmiyormuş gibi kabul etmeyen hemşirelerimizin görev yerleri değiştirilmiş bu şekilde cezalandırılmaya gidilmiştir. Konu ile daha önce Rektörlük ve Başhekimliğe yazılı ve sözlü olarak başvurulmasına rağmen maalesef Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Bilal Üstündağ ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz sessiz kalmıştır.

Haberin devamı için Kamu Sağlık Sen, Hastane Yöneticileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir