KDK’ya 2022’de en çok şikayet edilen kurumlar, dördüncü sırada Sağlık Bakanlığı

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK ) 10 yılda 207 bin 403 şikayet başvurusu aldığını, bu başvurulardan 205 bin 639’unun karara bağlandığını; 75 bin 166 tavsiye ve 15 bin 861 dostane çözüm kararı verdiğini bildirdi.

TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır başkanlığında toplandı.

Satır, Kahramanmaraş merkezli depremlerle asrın felaketinin yaşandığını belirterek hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Milletvekilleri olarak bölgeye gittiklerini ve acıları paylaştıklarını dile getiren Satır, bu yaraların sarılacağını ifade etti.

Satır, 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olduğunu hatırlatarak deprem bölgesinde kadınların anne babaları, eşleri, kardeşleri, komşuları ve anılarını kaybettiğini, 8 Mart’ı kutlarken bu yaşananları da hiç unutmayacaklarını söyledi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, bu zorlu günlerin aşılacağına olan inançlarının tam olduğunu dile getirdi. KDK’nin “İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.” inancıyla ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” ilkesiyle 10 yıldan beri faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Malkoç, şöyle konuştu:

“KDK, 10 yıllık süre zarfında 207 bin 403 şikayet başvurusu almış, bu başvurulardan 205 bin 639’unu karara bağlamıştır. 75 bin 166 tavsiye kararı ve 15 bin 861 dostane çözüm kararı vermiştir. Kişilerin sorunlarının çözümünün yanı sıra idarenin hizmet kalitesinin artırılmasına katkı sağlamaya çalıştık. İdare ve vatandaş arasında köprü olarak bir çözüm merci, çözüm için ara bulucu olmaya çalıştık. Kurumumuz, idarede iyi yönetim ilkesinin yerleşmesi için büyük bir çaba göstermiştir, insan hakları açısından da güçlü bir kurum olmaya gayret sarf etmiştir. Kurumumuz, kararlarının yanı sıra özel raporlar hazırlamıştır, çalıştaylar yapmıştır. Bu özel raporlar ve çalıştaylarla milyonlarca insanı ilgilendiren konulara değinilmiş ve bunlara çözümler araştırılmıştır. Yazılı başvuruların yanı sıra telefonla, mail yoluyla, yüz yüze görüşerek 1 milyon insana hukuki destek verilmiş, yol gösterilmiş, yardımcı olunmuştur.”

Haberin devamı için KDK’ya 2022’de en çok şikayet edilen kurumlar, dördüncü sırada Sağlık Bakanlığı

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir