‘100 günlük öksürük’ deniyor, soğuk algınlığıyla karıştırılıyor… 3 ayda 2 ölüm ve 54 vaka! Son derece bulaşıcı

Boğmaca vakalarında artış yaşanıyor. Ekathethimerini gazetesinin haberine göre, bu yıl şu ana kadar 54 boğmaca vakası kaydedildi; bunların 32’si çocuklarda ve gençlerde, 11’i ise bir yaşın altındaki bebeklerde görülüyor. Altta yatan sağlık sorunları olan bir yetişkin ve yeni doğmuş bir bebek enfeksiyona yenik düştü.

BOĞMACA ÖKSÜRÜK

Boğmaca, akciğerleri ve solunum tüplerini etkileyen, bazılarında ciddi komplikasyonlara neden olabilen süper bulaşıcı bir bakteriyel enfeksiyondur. Hamile annelerin yanı sıra bebeklerin ve çocukların da buna karşı aşılanmasını önerilmektedir.

 

İlk belirtileri soğuk algınlığını andırıyor, ardından hastaları soluk ve kızarmış bırakabilecek öksürük nöbetlerine dönüşüyor. Öksürükler arasında nefes almak için nefes alırken “boğmaca” sesi çıkarabilirler, dolayısıyla boğmaca öksürüğü adı da buradan gelir. Bazıları birkaç hafta veya ay boyunca öksürüğe sahip olabilir.

Haberin devamı için ‘100 günlük öksürük’ deniyor, soğuk algınlığıyla karıştırılıyor… 3 ayda 2 ölüm ve 54 vaka! Son derece bulaşıcı


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir