Karabük üniversitesi’nde Oynanan Kirli Ve Sinsi Oyun

Yeni Birlik Gazetesi’nden Doç. Dr. Can Ceylan  yazdı.

Ama üniversiteler birer oyun sahnesi yapılıp oynanmak istenen kirli ve sinsi oyunlar söz konusu olunca o zaman “savaş baltaları”nı bir kenara koymamız gerekiyor.

Adının önümdeki “Prof.Dr.” titrinin arkasına sığınıp ve siyâsetçi kimliğinden destek alıp ırkçılık yapan, kültürümüzde olmayan faşist düşünceleri yeşertmeye ve yaymaya çalışan isimleri parti genel başkanı olarak biliyoruz. Suriyeliler üzerinden oluşturulmaya çalışılan “yabancı düşmanlığı” (zenofobi) bir nefret suçudur. Ne yazık ki, bunu kanlı bir çorba hâline getirip buna ekmek bananları, bu mübârek Ramazan gününde Allah’a havâle ediyorum.

Geçen hafta sosyal medya üzerinden servis edilen bir <a href="https://haberdata.com/” target=”_blank”>haber ile Karabük Üniversitesi gündeme oturdu. Yabancı öğrenci sayısı oran olarak en yüksek üniversitelerden biri olan Karabük’te bâzı öğrencilerin Afrikalı öğrenci veya öğrencilerden ölümcül hastalık kaptığı yönündeki haberler bir hayli paylaşıldı. Hemen ardından yine sosyal medya üzerinden aynı üniversiteden bir öğrencinin sahur vaktinden öğrenci yurdundaki odasının penceresinden atlayarak intihar ettiği haber yayıldı. Tâbi bütün bunlar olur da, Ortaçağ’da cadı avına çıkar gibi, 28 Şubat sürecinde tesettürlü avına çıkan gazetesiz gazeteci de boş durur mu? Mahalle de hazır kavga çıkmış, arada bir tekme de ben atayıp dercesine Karabük Üniversitesi’ndeki akademisyenleri “meymenetsiz” deyip hakaret ederek kendince puan kazanmak “fırsatını” kaçırmadı. 

Medyada rastlantı olmayacağına inandığım için, “şimşek çaktı bakalım sesinden ne duyacağız?” diye beklemeye başladım. Mesele aklı başında isimler tarafından ele alındı. TVNET’teki programda İsmail Küçükaslan konunun perde arkasına değindi. Prof.Dr. Bekir Berat Özipek’in Serbestiyet adlı sitede yazdığı yazı da konuyu, ağyârını mâni efrâdını câmi denecek bir içerikle ortaya koymaktadır. 

Haberin devamı için Karabük üniversitesi’nde Oynanan Kirli Ve Sinsi Oyun


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir