Memur, youtube kanallarından gelir elde edebilir mi?

SORU: Devlet memurları (657 S. D.M.K. göre) YouTube kanalı oluşturabilir mi? Oluşturduğu bu kanaldan gelir elde edebilir mi? Elde ettiği gelirden vergi vermek zorunda mıdır?

CEVAP: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 8. ve 28. maddeleri aşağıdaki şekildedir.

“Davranış ve işbirliği:

Madde 8 – Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. Devlet memurlarının iş birliği içinde çalışmaları esastır.

Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı:

Madde 28 -Memurlar Türk Ticaret Kanunu’na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Haberin devamı için Memur, youtube kanallarından gelir elde edebilir mi?


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir