OVP ile emekli ve memurun zam hesabı değişti

Sabah’tan Hazal Ateş’in <a href="https://<a%20href=” https: target=”_blank”>haberdata.com/” target=”_blank”>haberine göre; OVP’de yer alan enflasyon tahminlerine göre milyonlarca memur ve emeklilerinin maaşları ve zam tahmini de değişecek. Merkez Bankası’nca yüzde 62 olarak öngörülen yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak güncellendi.

Buna göre emekli aylığı ve memur zammında 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 37.76’ya çıktı. Bu tabloya göre SSK, Bağ-Kur emeklisi yüzde 37.76 zammı garantilerken refah payıyla birlikte artışın yüzde 45’i geçmesi bekleniyor. Memura da Ocak ayı için zammı yüzde 49.46 olarak hesaplanıyor.

EK ZAM MECLİS’E GELECEK

Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla emekli aylıklarında 6 aylık enflasyon oranın üzerinde ilave zam için düzenleme yapılacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı emekli aylıklarında ilave artışa ilişkin çalışma yürütüyor.

Emeklilere yapılacak ilave artışın Ocak ayı itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda geçici bir yükselişin söz konusu olduğunu yıl sonu TÜFE’nin yüzde 65 olmasını beklediklerini ifade etti.

Haberin devamı için OVP ile emekli ve memurun zam hesabı değişti


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir