Bakan Koca: SMA hastası çocuklar ile ilgili bir firmayla görüşüyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gençlik Buluşması” programında, il programları vesilesiyle gençlerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Gençliğin en belirgin vasfının hayata meydan okuma hali olduğunu düşündüğünü ifade eden Koca, gençlerin yaşamlarına yön verilmesine isyan ettiklerini belirterek, “Biz büyüklerdeki gençlerimizi kuşatan tehditlere karşı koruma hissi, bazen otoriter bir baskı veya belirleme faaliyeti olarak algılanabilmektedir. Hassas bir denge üzerinde yürümesi gereken bir ilişkidir aslında gençlik-tecrübe ilişkisi. Günümüz küresel akımlarının yayılmacı etkisinin bu ilişkiyi dengede götürmeyi zorlaştırdığını görüyoruz.” diye konuştu.

Koca, “kitle kültürü” denilen, sosyal ve kültürel farklılıkların tek tip bir gençlik tanımı potasında yok edildiği bir yaşam formunun gençlere özgürlük olarak pazarlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Nesilden nesile taşınan toplumsal değerler, gelenek ve gelecek tasavvurları gençleri baskılayan birer otorite kalıpları olarak sunuluyor. Gençlerin gerçekte bir inşa ve ihya potansiyeli taşıyan isyan ruhu, tarihine, değerlerine, ideallerine karşı tahrik edilmeye çalışılıyor. Gençlerde tarihiyle radikal bir kopuş hedefleyen hegomanik kültür, teknoloji ve bilgi çağına doğan nesiller olarak gençlerimize, bu çağa yön veren bir özgürlük mü vadediyor? Elbette hayır. Zahiren özgürlük gibi görünüyor. Seçimlerimiz kendi tercihlerimizin ürünü gibi görünüyor. Hakikatte ise teknoloji ve bilgi gücü kullanılarak, insanların nasıl yaşayacağına, neyi tüketeceğine karar veriliyor. Tarihin hiçbir döneminde yaşanmamış hegomonik bir kültür emperyalizminden söz ediyoruz.”

– “Siz gençlerimizin bizim dünyamızı yaşamanızı istemiyoruz”

Haberin devamı için Bakan Koca: SMA hastası çocuklar ile ilgili bir firmayla görüşüyoruz

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir