‘Enflasyonu tek hanelere düşürmek için bütün politika araçlarını kullanacağız’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Sürdürülebilir yüksek büyüme için mutlaka yatırım, istihdam, üretim ve ihracat döngüsünün önceliklendirilmesi lazım. Bu konuda son derece kararlıyız. Vergi, kredi ve teşvik politikasını bütün bu hususları ona göre şekillendireceğiz.” dedi.

Bakan Şimşek, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren All Alçı AR-GE Merkezi’nin açılışı amacıyla düzenlenen törende, önemli bir teknoloji üssünün, bir AR-GE merkezinin açılışı vesilesiyle bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Batman’da 1991’de OSB’nin kurulduğunu kaydeden Şimşek, “2002 yılına kadar yani AK Parti hükümetlerine kadar bir fabrika burada kurulu ve faal. O da bir un fabrikası. Bugün, 500 yatırımcımız sırada yer bekliyor. 128 faal fabrikamız var. 12 binin üzerinde her gün üreten. Bu üretim üssü sayesinde evine aş götüren kardeşimiz var. 12 bin önemli bir rakam. OSB’yi biz büyüttük. 1000 dönümle başlayan OSB süreci bugün 3 bin 800 bin dönüme yakın bir alanda 128 faal fabrika.” ifadelerini kullandı.

En önemli önceliklerinin Batmanlı hemşerilerine iş, aş ise OSB’yi tekrar kat kat büyütmeleri gerektiğini aktaran Şimşek, 2002 sonrasında neredeyse dörde katladıysa tekrar dörde katlamaları gerektiğini belirtti.

Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

“Evet size çok abartılı gelebilir. 12 milyon metrekare ama ben inanıyorum ki Batman bu potansiyele sahip, çünkü artık sadece ülkeler yarışmıyor. Ülkeler içerisinde iIller de yarışıyor, rekabet içinde. Batman’ın hedefi tabii ki Güneydoğu’da Gaziantep’le birlikte liderlik rolü. Ben inanıyorum ki bunu başarabilir. Zaten bugüne kadarki performans da bunu gösteriyor. Düşük, orta-düşük teknolojiden bahsetmiyoruz. Aslında ürün niteliği ön planda olan, bunu geliştirmeye yönelik bir AR-GE merkezinin açılışında beraberiz. O da bütün bu sıçramayı yapmak için bütün koşullar, genç bir nüfus ve üniversitemiz var.”

Haberin devamı için ‘Enflasyonu tek hanelere düşürmek için bütün politika araçlarını kullanacağız’

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir