ŞUAHED’den sağlık çalışanlarına “iftira” atan kişinin kollanmasına tepki

 İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yaparken açığa alınan hekim ve hemşire iki ayın ardından temmuz sonu itibarıyla görevlerine geri döndü.  

Şanlıurfa Aile Hekimler Derneği (ŞUAHED) Yönetim Kurulu, hekim ve bir hemşirenin açığa alınması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Hekim ve hemşireyi “iftiraya binaen tek bir ifade bile almadan doğrudan hekim ve hemşireyi açığa alan” Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün iftira atan şahsı ise açığa almadığı ifade edilen açıklamada, “Üstelik hekim ve hemşirenin şikayet dilekçeleri bulunmasına rağmen asılsız iddialarda bulunan şahıs açığa bile alınamamıştır. Ayrıca bu şahıs hakkında idare tarafından soruşturma başlatıldığı bilgisi de yoktur!” denildi.

ŞUAHED olarak her zaman hakkın ve hukukun yanında oldukları kaydedilen açıklamada, şu iddialara yer verildi:

“Hemen İl Sağlık Müdürlüğü ve sağlıktan sorumlu Sayın Vali Yardımcımızla görüştük ve soruşturma usulündeki hataları ve taraflardan birinin korunup kollandığını açık açık beyan ettik. Elbette açığa alınan hekimin açığa alınma kararına itiraz ederek,  iptal edilmek üzere yürütmeyi durdurma talepli dava açtık. Bugün Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yazısıyla açığa alınan hemşire ve hekim arkadaşımız,  muhakkikin raporu ve müdürlüğün herhangi bir suç bulamamasından dolayı görevlerine iade edildi.

Haberin devamı için ŞUAHED’den sağlık çalışanlarına “iftira” atan kişinin kollanmasına tepki

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir