Türkiye’nin konuştuğu hastanede yine skandal! “Bikini de giymeyiver canım”

Bundan 3 yıl önce yaşlı hastaya eziyet iddiasıyla gündeme gelen özel hastanede bu kez doktorun yanlış yumurtalığı alındığı öne sürülen hastaya “Bikini de giymeyiver” yanıtı ‘pes’ dedirtti. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin “Bu bir ahlak meselesi, bir hastaya ‘bikini de giymeyiver canım’ denmesi doğru bir söylem mi?” sözleriyle tepki gösterdi.

AW001534_05

HASTA YUMURTALIK YERİNE RİSKSİZ ORGANI ALINDI

Denizli’de yaşayan 45 yaşındaki H.K.’ya, geçtiğimiz yıl her iki yumurtalığında da kist teşhisi konuldu. Gittiği kamu hastanesinde sol yumurtalığındaki daha büyük olan kistin alınması önerilen H.K., operasyon için özel bir hastaneye müracaat etti. İddiaya göre, özel hastanede görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı A.U. tarafından yapılan ameliyat sırasında önem arz etmeyen sağ yumurtalığı alınan H.K., ağrılarının devam etmesi üzerine bir kamu hastanesinde yeniden muayene oldu. Muayene sırasında sol yumurtalığındaki kistin büyüdüğünü öğrenen kadın, kist bulunan yumurtalığı aldırdığını söylediğinde doktorun kendisine verdiği cevapla hayatının şokuyla yaşadı.

YENİDEN AMELİYAT OLDU

Yanlışlıkla hasta yumurtalık yerine risk taşımayan organının alındığını öğrenen H.K., ameliyat olduğu özel hastaneye giderek yaşananları aktardı. İkinci kez ameliyat masasına yatmak ve ücret ödemek zorunda kalan H.K., vücudunda ortaya çıkan şişlikler için kontrole gitti. Dr. A.U.’nun “Bunlar ne olacak?” sorusuna verdiği, “Bikini de giymeyiver canım” cevabı üzerine, konuyu ilgili kurum ve kuruluşlara iletti. Tüketiciler Birliğine müracaat eden H.K., elindeki bilgi ve belgelerle SGK ve Sağlık Bakanlığı nezdinde girişim başlatarak, suç duyuru için işlemleri başlattı.

AW001534_04

Haberin devamı için Türkiye‘nin konuştuğu hastanede yine skandal! “Bikini de giymeyiver canım”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir