Yaşlı bakımevinde yeni bir iddia daha: Bana kaynar su döküyordu

Büyükçekmece’deki yaşlı bakımevinde yaşanan şiddet skandalının ardından yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Bakımevinden tahliye edilen 70 yaşındaki Tamer Uzkan, bakımevi çalışanı Nuri C. ile ilgili “Bir gün önce beni yıkadı. Asıl bizi çekselerdi tam bir infial olurdu. O benim kafama vurdu ben onun kafasına vurdum. O bana sıcak su döküyordu” iddiasında bulundu.

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki özel bir bakımevinde hasta bakıcıların, yatalak hastalara şiddet uyguladığı görüntüler tepkilere neden olmuştu. Bakımevinde çalışan bir kişi, bir hastaya şiddet uygulayarak, “Beni seviyor musun?” diye sormuştu. Görüntüyü çeken kişi ise o anları gülerek kaydetmişti. Görüntülerdeki çalışanlarla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Bakımevinden tahliye edilen 70 yaşındaki Tamer Uzkan, “Bir gün önce beni yıkadı. Asıl bizi çekselerdi tam bir infial olurdu. O benim kafama vurdu ben onun kafasına vurdum. O bana sıcak su döküyordu.” dedi.

Sosyal medyada yayılan ve tepkilere neden olan görüntülerde, bakıma muhtaç bir hastaya bakımevi çalışanı Nuri C.’nin şiddet uyguladığı, Melek P.’nin ise o anları cep telefonu kamerasıyla kaydederken gülüşmeleri duyuluyordu. Olay sonrası gözaltına alınan Nuri C. ile Melek P., adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklandı. Bakımevi geçici olarak kapatılırken bakımevinde kalan yaşlı ve engelliler, dün gece çevredeki kurumlara yerleştirildi. Bazı aileler, yakınlarının kapatılan bakımevinde kalan eşyalarını almaya geldi.

“O BENİM BAŞIMA VURDU BEN ONUN BAŞINA VURDUM”

Haberin devamı için Yaşlı bakımevinde yeni bir iddia daha: Bana kaynar su döküyordu

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir