Sağlık çalışanları 1-2 Ağustos’ta ülke genelinde iş bırakacak

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 1 ve 2 Ağustos’ta iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.

19 sendika ve 2 aile hekimliği federasyonu, hekim, hemşire, ebe ve sağlık emekçilerinin ortak sorunlarına çözüm üretme ve seslerini duyurmak amacıyla Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’nu (SABİM) kurdu.

Sağlık emekçilerinin güncel sorunları ve 7. Dönem Toplu Sözleşme talepleri konusunda uzun süredir toplantılar yapan Platform, bugün Ankara’da düzenlediği basın toplantısında kuruluş deklarasyonunu açıklarken, 1-2 Ağustos’ta tüm yurtta iş bırakma eylemi yapacaklarını da duyurdu.

Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve SABİM Dönem Sözcüsü Dr. Yakup Gökhan Doğramacı, yaptığı açıklamada, “Hekimler, hemşireler, ebeler gibi hiçbir sağlık ve sosyal hizmet çalışanının, mevcut sistem içerisinde hizmet sunabilecek tahammülü kalmamıştır. Taleplerimizi dile getirme amaçlı ilk iş bırakma eylemimiz, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 1 ve 2 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleşecektir. Her iş bırakma eylemimizde olduğu gibi poliklinik hizmeti gibi elektif hizmetler verilmeyecek, ancak acil durumlar iş bırakma eyleminden muaf tutulacaktır” dedi.

Haberin devamı için Sağlık çalışanları 1-2 Ağustos’ta ülke genelinde iş bırakacak

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir