CHP, Meclis’in olağanüstü toplanması için başvurdu

Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı, Milletler Ligi şampiyonu olmasından dolayı kutladı.

Milli kadın voleybol takımının dünya sıralamasında da birinci sıraya yükseldiğine işaret eden Özel, “Hepimiz için büyük bir gurur vesilesi.” diye konuştu.

Bütün takımı, teknik kadroyu, kafilenin tamamını CHP olarak kutladıklarını dile getiren Özel, takım kaptanı Eda Erdem’in, 100. yıldaki zaferi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafıyla Türk kadınına armağan etmesini de kıymetli ve anlamlı bulduklarını belirtti.

Özel, oyuncuların her birinin ayrı bir değer olduğunu ifade ederek, oyunculardan Ebrar Karakurt’u linç girişimini de kınadığını, Ebrar Karakurt ve takımın arkasında olduklarını ifade etti.

Özel, şöyle konuştu:

“Ne Ebrar Karakurt yalnızdır ne onu hedef alanlar sandıkları kadar güçlüdür. Onu hedef alanlar korkaklardır, acizlerdir. Aslında Türk Milli Takımının Türk bayrağı göndere çekilirken onu göndere çekenlerin Atatürk’ün gencecik ve Cumhuriyet sevgisiyle dolu kadın voleybol takımı olmasını hazmedemeyenler, kadını sahalarda hazmedemeyenler, kadını sosyal yaşamda hazmedemeyenlerdir. Bu kafa ‘kadınları sahiplendirmek gerekir’ diyen kafadır. O kafanın hazımsızlığa karşı biz her yaştan Türk kadınının yanındayız, arkasındayız. Onlar bizim önümüzdeler. Bunu böyle bilsinler. Onlara bir uzatmaya kalkanlar da bunu bir kez daha düşünsünler. Çünkü karşılarında bizi bulacaklar.”

Haberin devamı için CHP, Meclis’in olağanüstü toplanması için başvurdu

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir