Memurun Talebi 22 Bin TL Değil, 35 Bin TL Üstü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında memur ve emekli artırımı konusunda kararın Çarşamba günü enflasyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında memur ve emekli artırımı konusunda kararın Çarşamba günü enflasyon oranlarının açıklanmasının akabinde verileceğini söz etti. Asgari fiyat artırımı sonrası memur maaşının minimum fiyatın ve kamu personeli maaşının altında kalmasıyla meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları hükümete davette bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı tabir edildi. Seçimlerden sonra misyona gelen yeni Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak açıklamasında bulundu. Lakin memur artan enflasyon karşısında seçim öncesi söylem edilen 22 bin TL kelamının bir manası kalmadığını, paranın eridiğini pul olduğunu haykırıyor. En düşük memur maaşının yoksulluk hududunda olması konusunda açıklamada bulunan meslek örgütleri, yetkili sendika Memur-Sen’e de tenkitlerde bulunarak memuru toplu iş mukavelesi masasında mağdur etmemesi tarafında davet yapıyor. 

Memur-Sen 22 Bin TL’den Şaşmıyor!

Yetkili sendika Memur-Sen seçim öncesi iktidar partisinin en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak kelamının bugünkü enflasyon ve kur oranlarıyla hala devam etmesine, tüm meslek örgütlerinin itirazlarına karşın rastgele bir tenkitte bulunmuyor. Bakan Işıkhan’ın seçim sonrası yinelediği sayı olan 22 bin TL’ye itirazlar devam ederken, yetkili sendika 22 Bin TL’nin gerisinde duruyor. Memur-Sen Genel Lideri Ali Yalçın dün yaptığı açıklamada memur maaşları ile ilgili meclise gelmesi beklenen düzenlemenin memnuniyet çemberini genişletmesini, 3 Temmuz’da açıklanması beklenen Haziran ayı enflasyon dataları, Kurban Bayramı ve fiyat raporlaması nedeniyle 5 Temmuz’a ertelendiğini ve yılbaşından itibaren 5 aylık süreçte enflasyonun %15,26 ve enflasyon farkının ise %6,72 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Yalçın, 5 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon sayıları ile 6 aylık enflasyon farkının netleşmiş olacağını, Meclise gelmesi beklenen ‘en düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkaracak düzenlemenin dışında tutulması gereken 6. Periyot Toplu Sözleşme’de karar altına alınan %6 artış ve enflasyon farkının, çalışanlar ortası fiyat <a href="https://<a%20href=” https: target=”_blank”>adaletpersoneli.com/” target=”_blank”>adaleti konusunda yeni tartışmaların önüne geçmede kıymetli katkı sunacağını söyledi. Memur-Sen Genel Lideri Yalçın açıklamasına şöyle devam etti: “Aynı vakitte yapılacak düzenleme; Ocak ayında olduğu üzere refah hissesi olarak verilmeli, enflasyon farkında dikkate alınmamalı, siyasi irade tarafından da tabir edilen ‘kamu görevlilerine kira yardımı’ hususu ve ‘1. Dereceye 3600 Ek Gösterge’ konusu da tahlile kavuşturmalıdır. Maaş ve fiyat artışları, muafiyet ve ek düzenleme üzere değerli adımların atıldığı ve farklı başlıklar üzerinden birçok kısmı ve alanı ilgilendiren uygulamaların hayata geçirildiği 2023 yılı; alım gücünü yükseltecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, eksiklikleri giderecek ilave önlemler ve güzelleştirmelerle Türkiye Yüzyılına yakışır halde tamamlanacağına inanıyorum.”

Haberin devamı için Memurun Talebi 22 Bin TL Değil, 35 Bin TL Üstü!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir