‘Şimşek’in atamalarda sıkıntı yaşadığı’ iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Dezenformasyon Bülteni’nin 77. sayısını yayımladı.

Bültende, sosyal medya hesaplarından “Suriyeli şahıs Türkleri tehdit etti” iddiasıyla paylaşılan bazı görüntülerin, provokasyon amacıyla kurgulandığı belirtildi.

Görüntülerde konuşan şahsın yüzde 70 zihinsel engelli raporu bulunan Suriye uyruklu A.A. isimli şahıs olduğu, S.S. isimli şahısın kendisini yönlendirerek görüntüleri kaydettiği ve videoyu provokasyon amaçlı sosyal medya hesabında paylaştığının tespit edildiği aktarılan bültende, başlatılan tahkikat sonucunda zihinsel engelli A.A’nın serbest bırakıldığı, görüntüleri kaydeden S.S. hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan adli işlem başlatıldığı kaydedildi.

Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Kapalı taş ocağı, sahibi AK Parti’den vekil seçilince açıldı” iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

İddialar üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü teknik ekiplerince bahsi geçen alanda inceleme ve denetim yapıldığı bilgisine yer verilen bültende, yapılan inceleme ve denetimler neticesinde, Sakarya ili, Hendek ilçesi, Kızanlık Mahallesi’nde bahsi geçen taş ocağında iddia edildiği gibi bir faaliyete rastlanmadığı aktarıldı.

Bültende, <a href="https://haberdata.com/” target=”_blank”>habere konu olan firmanın, aynı bölgede farklı ruhsat sahası içinde 2013’te ÇED izni alınmış bir ocağının bulunduğu, çalışmalarını yasal çerçevede devam ettirdiği belirtildi.

– “85 milyon vatandaşın e-Devlet verileri çalındı” iddiası

Haberin devamı için ‘Şimşek’in atamalarda sıkıntı yaşadığı’ iddiasına yalanlama

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir