Büyükada’da görevli doktora 3 yıl 9 ay hapis ve meslekten men

Büyükada’da görev yapan Dr. A.K.Ö’in aynı iş yerinde çalıştığı doktor ve hemşirelerin geçmiş dönemlerine ait kullandıkları ilaçların takibinin yapıldığı sistem olan Medula Sisteminden kullandıkları ilaçlara bakarak psikolojik baskı yaptığı, bilirkişi raporunda da sanığın kendi aile hekimliğine kayıtlı olmayan hastalar yönünden birden fazla sorgulama yaptığı iddiasıyla açılan davada karar açıklandı. İstinaf yolu açık olan mahkeme kararında hekim hakkında 3 yıl 9 ay hapis ve cezası süresince meslekten men cezası çıktı.

Savcılık soruşturmasında Dr. A.K.Ö’in kendi aile hekimliğine kayıtlı olmayan hastaları birden fazla olmak üzere 280 kez hastataların bilgilerini sorguladığı, bu sorgulardan 168 farklı kişinin sistem sorgusunu yaptığı, mesai saatleri dışında 39 kez sorgu yaptığı, bu sorgularda 33 farklı kişinin sorgusunun yapıldığının sağtandığı, yanında çalışan hemşirenin kayıtlarına baktığı, hemşirenin cipraleks kullandığını, “bu kızın psikolojisi bozuk, sistemden baktım antidepresan kullanıyor, bu kızı işten atacağım” dediği, bu beyanların S. K. ve D. K. tarafından doğrulandığı, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca düzenlenen raporda, aile hekimliğine kayıtlı olmadığı halde kişilerin kişisel verilerine, tedavi geçmişine, kullandığı ilaçlara ve hastalık bilgilerine ulaştığı, bu bilgileri ve verileri yaydığı, 168 kişiye ait sistem sorgusunda 59 kişinin 2015 tarihinden başlayan sorgu tarihinde hiç bir şekilde kendisine muayene olmadıkları, 25 kişinin bu hekimin kayıtlı hastası olmadığı, yine 15 kişinin ise sorgu tarihinden çok kısa bir süre önce kaydını bu hekimden alarak başka aile hekimine kaydırdığı, ayrıca bu sorguların sözleşmesinin askıda olduğu tarihler arasında mesai sonrasında yapıldığının anlaşıldığı, şikayetçilerden S. Z. M’un sorgusunun yapıldığı tarihte hiç bir muayene kaydının olmadığının saptandığı, bu hekim tarafından sorgulanan kişiler arasında Adalar İlçe ASM ve TSM personellerinin yer aldığının saptandığı, yine Medula Sistemi üzerinden tedavisini yapmadığı ve kendisine kayıtlı olmayan 26 kişinin ilaç kullanım bilgilerine ulaştığı ortaya çıktı.

Dr. A.K.Ö, suçlamaları kabul etmeyerek olay nedeniyle kimsenin kendisinden şikayetçi olmadığını, kendisine iftira atıldığını söyledi.

Haberin devamı için Büyükada’da görevli doktora 3 yıl 9 ay hapis ve meslekten men

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir