Fuat Oktay’dan ‘yeni kabine’ye ilişkin ipuçları

Yeni cumhurbaşkanlığı kabinesi ile ilgili konuşan Oktay, “Kabine çalışmaları devam ediyor. Son derece kalifiye, liyakat açısından yerli ve millilik açısından oluşmuş liyakatli bir havuz var. Sadece parlamentodan değil 86 milyonun tamamından girebileceği bir kabine” dedi.

Enflasyonla mücadeleye vurgu yapan Oktay, “Önümüzdeki en büyük sorun ekonomidir demişti sayın cumhurbaşkanımız. Yeni kabinede de bunu göreceğiz. Güçlü ekonomi yönetimi mesajı topluma da verilecek.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında muhalefeti ‘kendilerini sorgulamalılar’ sözleri ile eleştiren Oktay, İmamoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili de “Kendi içlerindeki yarışın başladığı işarettir.” dedi.

A Haber canlı yayınında konuşan Oktay’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kazananın ve kaybedeninin kim olduğu belli. Kazanan Türkiye oldu. 85 milyonun kazanacağını ifade ettik ve bu böyle oldu. Tüm vatandaşlarımız görecek. Kazanan Türkiye de olmuştur. Diğer ülkeler nezdinde dünya barışı açısından da bir fırsat penceresi açmaktı. Milletimizin 52.2’ye çıkan milletimizin teveccühünü görüyoruz. Demokrasi kazanmıştır.

Kaybeden niye kaybetti olayına baktığımızda, bizim kazandığımız illerde daha iyi nasıl kazanırızın çalışmasını yapmıştık. Dönüp de milletimizin ferasetini, tercihini sorgulamadık. Hatay Defne’de bunu yaşamıştık. Cumhurbaşkanımız 86 milyonun cumhurbaşkanıdır. Her seçimden kazanarak çıkıyor olmanın arkasında yatan bu. Partili cumhurbaşkanı olabilir ama partinin değil milletin cumhurbaşkanı olduğunu göremediler. Kendilerini sorgulamak yerine, milleti anlamak yerine suçlamayan, hor gören yaklaşımda olunca milletimiz bunun cevabını veriyor.

Haberin devamı için Fuat Oktay’dan ‘yeni kabine’ye ilişkin ipuçları

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir