‘Asrın felaketi’nde can kaybı 47 bin 932 oldu

Malatya Afet Koordinasyon Merkezindeki toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Soylu, hem gelinen süreci değerlendirdiklerini hem de atacakları adımları yeniden masaya yatırdıklarını söyledi.

Soylu, Malatya’ya tekrar geçmiş olsun ve başsağlığı dileyerek, “Şu ana kadar deprem bölgesinde 209 konteyner kent kurulumuna başlandı. Bunun şu ana kadar 42’sinin altyapısı tamamlanmış oldu. Bu 209 konteyner kente de 108 bin konteyner yerleştirilecek. Şu ana kadar 15 bin 809 konteyner kuruldu, kurulmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Malatya’da şu ana kadar 3 bin 247 konteyner kurulduğunu ve büyük bölümüne ailelerin yerleştirildiğini aktaran Soylu, “Bu yerleştirmeler öncelikle; Allah rahmet eylesin, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarından başlıyor. Hemen akabinde depremden mağdur olan şehit aileleri ve gazi yakınları, aynı zamanda hasta, yaşlı, yatalak, engelli ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yardım alanlardan başlayarak ev sahibi ve kiracılar yerleştirilmeye devam ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Haberin devamı için ‘Asrın felaketi’nde can kaybı 47 bin 932 oldu


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir