Etiket: Recep Tayyip Erdoğan

  • Erdoğan’dan Karabük’e Özel Tebrik

    Erdoğan’dan Karabük’e Özel Tebrik

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti’de yaşanan haraketli günler devam ediyor. Seçimi kaybettiren etmenleri araştıran partide Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bazı il başkanlarına tepki geldi. Erdoğan ‘Çalışmıyorsunuz’ ifadelerini kullanırken 2 ilin yanlış adaylar yüzünden kaybedildiğini vurguladı. Öte yandan toplantıdaki ‘şatafat’ vurgusu dikkat çekti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kamuda mülakat açıklaması

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kamuda mülakat açıklaması

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda mülakatın kaldırılması konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, “Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz” dedi.

  • OVP’de enflasyon tahmini 2023 için yüzde 65’e yükseldi

    OVP’de enflasyon tahmini 2023 için yüzde 65’e yükseldi

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini içeren Orta Vadeli Programı (OVP) açıklandı. 2024 yılı büyüme hedefi yüzde 4, kişi başına gelir 12 bin 875 dolar olarak hedeflenirken, 2023 enflasyon hedefi yüzde 65’e çıktı. Bu yıl sonunda 1.6 trilyon lira bütçe açığı öngörülürken, 2023’te dolar kurunun yaklaşık 23,9 TL olacağı paylaşıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

  • Erdoğan’dan emekli ve çalışanlar için dikkat çeken sözler! “Boynumuzun borcudur”

    Erdoğan’dan emekli ve çalışanlar için dikkat çeken sözler! “Boynumuzun borcudur”

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 22. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla video mesaj paylaştı. Konuşmasında son dönemde hayat pahalılığında yaşanan artışa değinen Erdoğan, çalışanlara ve emeklilere yönelik dikkat çeken bir mesaj verdi. Erdoğan, “refah kaybı yaşayan her insanımızın hayat seviyesine eskisinin de üzerine çıkarmak, boynumuzun borcudur” diye konuştu.

  • Atama ve görevden alma kararları: İsmail Çataklı’ya yeni görev

    Atama ve görevden alma kararları: İsmail Çataklı’ya yeni görev

    Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine eski İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Mahmut Çuhadar atandı.

  • Türk-İş Başkanı Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüyor

    Türk-İş Başkanı Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüyor

    Asgari ücret zam pazarlığında ikinci toplantı bugün yapılırken; Ankara akşam saatlerinde sürpriz bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi.

  • Bakan Şimşek’ten çok konuşulacak ‘Merkez Bankası’ sözleri

    Bakan Şimşek’ten çok konuşulacak ‘Merkez Bankası’ sözleri

    Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi yönetiminde büyük değişikliğe gitti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek getirilirken Erdoğan yurt dışı ziyaretleri dönüşü yaptığı açıklamada Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı da Şimşek’in önerdiğini söylemişti. Erdoğan’ın dün ayrıca faiz politikasıyla ilgili “Ben aynı yerdeyim” mesajı gündem yaratmıştı. Dün 8 saat süren kabine toplantısının ardından Bakan Şimşek, Merkez…

  • Asgari ücret için iki seçenek, memur ve emekliler için yüzde 45’lik zam gündemde!

    Asgari ücret için iki seçenek, memur ve emekliler için yüzde 45’lik zam gündemde!

    Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili son dakika zam haberleri gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine sonrası yaptığı açıklama kulisleri hareketlendirirken, milyonlarca çalışanın gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak zam oranlarına çevrildi. Asgari ücret için 2 seçenek ön plana çıkarken, memur ve memur emekli maaşları için yüzde 45’lik zam konuşuluyor. Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyelerine…

  • Erdoğan Meclis’te yemin etti! Yeni dönem başladı

    Erdoğan Meclis’te yemin etti! Yeni dönem başladı

    Seçimlerin ardından dün, TBMM Genel Kurul’u ilk kez toplanmış ve yeni dönem milletvekilleri TBMM’de yemin etmişti. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’den mazbatasını aldı ve yemin etti. Böylece Erdoğan’ın yeni dönemi resmen başladı. Erdoğan, Genel Kurul’da düzenlenen yemin töreni için geldiği Meclis’te ilk olarak çiçeklerle ve törenle karşılandı. Yemin töreninin ardından Erdoğan, Anıtkabir’i ziyaret ediyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yemin edecek! Bakanlar Kurulu  akşam belli oluyor…

    Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yemin edecek! Bakanlar Kurulu akşam belli oluyor…

    Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün saat 15’te TBMM’de yemin edecek. Törene yabancı ülkelerden 20 lider ve 45 bakan katılacak. Erdoğan sonrasında Anıtkabir’e gidecek. Atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gelecek. Göreve başlama töreninde kürsüye çıkarak, yeni dönemin ilk konuşmasını gerçekleştirecek. Daha sonra da konukları ile akşam yemeğinde buluşacak. Erdoğan merakla beklenen yeni kabinesini ise bu akşam Çankaya…